ADHD/AUTISME

Rijles en adhd en/of autisme

Iemand die autisme, PDD-NOS of het syndroom van Asperger heeft, leert en denkt op een andere manier dan iemand die dat niet heeft. Daardoor lopen ze in deze hectische maatschappij nogal eens tegen problemen of onbegrip aan. Het rijbewijs halen komt op een moment ook aan de orde.

Omdat het verkeer erg hectisch is, heeft iemand met autisme daar meer moeite mee. Dit betekent zeker niet dat het niet mogelijk is. Ook iemand met autisme kan prima deelnemen aan het verkeer, vaak heel goed zelfs. De rijlessen zullen aangepast moeten worden aan de andere manier van waarnemen en denken.

Met de juiste begeleiding tijdens de rijles is het gelukkig ook voor hen heel goed mogelijk het rijbewijs te halen.

Heb je autisme of ADHD/ADD en wil jij je rijbewijs halen?

Autorijschool Smalbeek kan daarbij helpen. Vanuit Spectrum Nederland zijn we erkend rijinstructeur autisme en ADHD/ADD. Speciaal voor leerlingen met autisme of ADHD/ADD is een speciaal traject samengesteld. Deze moet dan wel bij aanmelding aangeven dat hij/zij via dit traject de rijopleiding wil volgen.

Ook rijlessen vanaf je 16,5?

Waar wacht je nog op…

  • +31(0)6 18 28 27 17

Hoe gaan we te werk?

Na aanmelding maken wij een afspraak voor een intakegesprek met aansluitend een proefles. Wij stellen het op prijs als één van de ouders/verzorgers aanwezig is bij de intake. Na de proefles zal met de leerling en de ouders een eerste plan van aanpak besproken worden.

De praktijk

We starten met een compleet rijlespakket. Om de 10 rijlessen zullen we met de leerling en ouders de vorderingen bespreken. Indien blijkt dat er minder rijlessen nodig zijn dan vooraf gedacht, hoeven deze uiteraard niet betaald te worden. Trouwens…bij Autorijschool Smalbeek kan de leerling in termijnen betalen, dus je betaalt nooit voor iets dat je niet hebt afgenomen.

We zullen dan eveneens bespreken of t.z.t. een AA examen (medisch examen), een faalangstexamen of een normaal examen gepland zal worden.

Ook vraagt de Eigen Verklaring extra aandacht. Het is verstandig om deze zo snel mogelijk in te vullen en op te sturen naar het CBR.

Kies voor de juiste rijopleiding waarbij jij de juiste begeleiding op maat krijgt. Autorijschool Smalbeek maakt ook voor jou rijden leuk! Meer informatie over rijles en autisme op www.rijles-en-autisme.nl

Klik hier om een afspraak te maken