2toDrive

Vanaf 16,5 starten met rijlessen

Autorijden is wettelijk toegestaan voor personen van 18 jaar en ouder die in het bezit zijn van een geldig rijbewijs. Op 1 november 2011 is de proef “Begeleid Rijden” oftewel ‘2toDrive van start’ gegaan. Je mag vanaf nu dus al met 16,5 jaar beginnen met je rijlessen. Vanaf de dag dat jij 17 bent geworden, kan je rijexamen doen. Ben je geslaagd? Dan mag je tot je 18e alleen de weg op onder begeleiding van de door jou gekozen coach(es). Je hoeft dus niet meer tot je 18e te wachten voordat je eindelijk met rijlessen mag beginnen. Je 2toDrive rijbewijs is ook geldig als AM (brommer) rijbewijs. Op de brommer mag je wel alleen rijden. Rijschool Smalbeek helpt je hier graag mee.

Ook rijlessen vanaf je 16,5?

Waar wacht je nog op…

  • +31(0)6 18 28 27 17

Waarom 2toDrive?

Het doel van 2toDrive is om beginnende bestuurders eerst veel ervaring op te laten doen onder begeleiding van een ervaren bestuurder. Door op een leeftijd van 16,5 jaar te starten met je rijopleiding begin je met een extra goede basis op je 18e als zelfstandig bestuurder. In het begin van het begeleid rijden zul je stuiten op verschillende verkeerssituaties die je tijdens je rijlessen nooit hebt meegemaakt, ervaring en inzicht ontstaan niet vanzelf.

Begeleider

Een begeleider moet van te voren aangemeld worden en dient aan onderstaande eisen te voldoen.

  • Een begeleider moet minimaal 27 jaar zijn en minstens 5 jaar in het bezit van een geldig rijbewijs B zijn
  • Een begeleider is vrij van strafrechtelijke veroordelingen voor verkeersovertredingen en heeft in het verleden geen onderzoek naar rijvaardigheid of rijgeschiktheid opgelegd gekregen
  • Mag tijdens het begeleiden niet onder invloed van alcohol, drugs of medicijnen zijn
Klik hier om een afspraak te maken